Welkom

Trimsalon Mudoto is een kleinschalige trimsalon gerund door Johanna Kasprzak. Naast het trimmen van honden heeft zij ook veel ervaring op het gebied van voeding en met gedragsproblemen.
U kunt ook bij Mudoto terecht voor het knippen van de nagels van uw hond, kat, konijn of vogel.
Mudoto heeft vooral veel ervaring met honden die getraumatiseerd zijn of gewoon angstig aangelegd zijn. Ik neem alle tijd voor uw hond die nodig is en zorg er met heel veel liefde en geduld voor, dat uw hond een volgende keer vrolijk terug komt voor een trimbeurt of wasbeurt.
Uiteraard zijn honden zonder problemen ook van harte welkom!

Het Trimmen

Hygiƫne en kwaliteit staan voorop bij trimsalon Mudoto. Evenals persoonlijke aandacht voor u en uw dier.

Uw hond wordt zoveel mogelijk volgens de rasstandaard getrimd. Ik heb veel liefde voor dieren en wil ze daarom absoluut geen pijn doen.
Indien een hond zijn vacht dusdanig vervilt of onder klitten zit, ben ik genoodzaakt het kort te scheren om zo te voorkomen dat ik hem pijn moet doen waardoor de hond getraumatiseerd kan raken. Ik ga ervan uit dat u net zoveel liefde voor uw hond heeft als ik en probeert dit zoveel mogelijk te voorkomen.
Nu kan het natuurlijk door omstandigheden voorkomen dat er erg veel klitten zijn. Misschien weet u (nog) niet goed hoe u uw hond het beste kunt kammen/borstelen. Ik kan u leren hoe u dit het beste kunt doen zodat trimbeurten zo aangenaam mogelijk worden voor uw hond.

Hoe vaak een hond moet worden getrimd is heel verschillend en afhankelijk van de vacht. Maar om u toch een idee te geven:

  • Poedelvachten 4-8 maal per jaar
  • Ruwharige vachten 2-4 maal per jaar
  • Spanielvachten 4-6 maal per jaar